Hz İsa (A.S) Su Kuyusu Açıldı!

Su Kuyusu Açılış Videosu:

Değerli Bağışçılarımız,

Hulp Medet Derneği olarak toplu su kuyusu projemize yapmış olduğunuz değerli katkılarınız için gönülden teşekkür ederiz. Sayenizde, birçok insan temiz suya erişim sağlayarak hayatlarında büyük bir değişim yaşayacak.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “İnsan öldüğünde ameli sona erer, ancak şu üç şey hariç: Sadaka-i cariye (devam eden hayır), faydalı ilim ve kendisine dua eden hayırlı evlat.” (Müslim, Vasiyyet, 14)

Sizler, sadaka-i cariye kapsamında olan bu bağışlarınızla, hem dünyada hem de ahirette sürekli bir hayra vesile olmuş bulunmaktasınız. Su kuyusu, sadece su temin etmekle kalmaz, aynı zamanda bir topluluğun sağlığını, eğitimini ve genel refahını da iyileştirir.

Bağışlarınızla açılan su kuyusunun açılış videosu ve konumu internet sitemize eklenmiş olup, tüm bağışçılarımıza e-posta ile bilgilendirme yapılmıştır. Bu hayırlı projeye katkıda bulunduğunuz için sizlere tekrar teşekkür eder, Rabbimizden hayırlarınızı kabul buyurmasını niyaz ederiz.

Allah razı olsun.

Su Kuyusu Galerisi:

Neden Su Kuyuları Açıyoruz ?

   Hulp Medet olarak bizler, susuzluğun kol gezdiği topraklarda, insanların su ihtiyaçlarına cevap vermek için gayret ediyoruz. Toplum yararına çalışan bir dernek olarak “Bir Ümide Âbıhayat Olmak” sloganı ile çıktık yola…

   Bir aile daha susuzluktan veya kirli sudan dolayı evlat acısını tatmasın, bir çocuk daha yetim kalmasın diye Afrika, Bangladeş ve Pakistan’da su kuyuları açıyoruz.

Neden Su Kuyusu ?

   Su, hayat sahibi her canlı için hayatî bir ihtiyaçtır. Sulak bölgelerde topraklar tarıma elverişli olur. Ve bitkilerle beslenen hayvanlar daha verimli olur. Bitki ve hayvanların verimli olduğu topraklarda yaşayan insanlar, müreffeh bir hayat sürerler. Suyun yetersiz olduğu bölgelerde ise kuraklık baş gösterir.
   Susuzlukla başları dertte olan mahrumiyet bölgelerindeki insanlar, bir de kuraklığın getirdiği yetersiz besleneme ile daha güç duruma düşerler. Bazıları susuzlukla imtihan oluyorken bazıları ise kirli sudan kaynaklanan çeşitli hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalırlar.

   Dünya’nın %70’i sularla kaplı olmasına rağmen, yeryüzündeki suların sadece %2,5’i tatlı su, yani içilebilir sudur. Bu sebeple ülkelerin yeterli su kaynakları mevcut olsa da içilebilir su kaynakları kıtalara, bölgelere ve ülkelere göre farklılık gösterir.

   Birleşmiş Milletler (BM) tarafından hazırlanan rapora göre, nüfus yoğunluğu ve temiz su kaynaklarının kıtalara göre dağılımı, yan tarafta yer alan tabloda verilmiştir. Tabloda su bolluğu içinde yaşayan kıtalar görüldüğü gibi su kıtlığı nedeniyle ölümle burun buruna yaşayan bölgeler de dikkatlerden kaçmıyor.

BM raporuna göre kullanılabilir su kaynaklarının %5’ine sahip olan Okyanusya (Avusturya ve adalar), su fakiri bir kıta olarak karşımıza çıkıyor. Buna rağmen Okyanusya, nüfus yoğunluğunun az olması sebebiyle kişi başına düşen su miktarı bakımından diğer kıtaların önüne geçiyor.
Yine Dünya nüfusunun %60’ı Asya topraklarında yaşıyor. Yeryüzündeki tatlı su kaynaklarının ise yalnızca %36’sı Asya’da yer alıyor. Yapılan çeşitli araştırmalarda Asya kıtası, kişi başına düşen su miktarı yönünden en düşük ortalamayla, diğer kıtaların gerisinde kalıyor.

 

Yazıyı Paylaş :
Nafile Kurban Bağışı
100,00

Hayır sahiplerine kurban videolarını gönderiyoruz !

Lütfen aşağıda yer alan boşlukları onaylayın Required
Bağışcı Bilgileri

Mollie
Terms

Bağış Toplamı: €100,00